OVER MIJ

Sinds het begin van mijn kunstenaarsloopbaan, die met beeldhouwen begon in 1975, heb ik mij in verscheidene richtingen ontwikkeld. Mijn inspiratie haalde ik uit verschillende bronnen.
Ik liet en laat mij altijd graag verrassen. Verwondering is daarmee een zowel een thema als een inspiratiebron. Velerlei technieken heb ik uitgeprobeerd en toegepast. Als beeldhouwer werkte ik voornamelijk met klassieke technieken, steen en brons. In 2002 ben ik gaan schilderen, waarmee kleur in mijn werk kwam. Daarna ontdekte ik het keramisch mozaiek, wat ook veel kleurmogelijkheden biedt, zowel op het platte vlak als 3-dimensionaal. Papiercollages waren een volgende stap, tot ik de digitale mogelijkheden ontdekte en digitale collages ging maken. In 2017 zijn daar ook weer schildertechnieken bijgekomen.

Ik combineer digitale elementen zowel met elkaar, als met geschilderde onderdelen. Daarbij gaat het mij vooral om wat ik met elk werk wil ‘zeggen’. Soms werkt dat goed met alleen digitale/fotografische elementen, soms met alleen schilderwerk maar vaak ook juist met de combinatie. Voor mij moet een kunstwerk optimale zeggingskracht hebben, iets uitdrukken dat niet in woorden te vangen is. De techniek waarmee ik dat bereik, is voor mij van minder belang. Voor de digitaal/fotografische delen put ik uit mijn eigen fotoarchief. De geschilderde onderdelen ontspruiten voornamelijk uit mijn fantasie en ik mag er graag op los combineren.


Meer weten? Zie mijn CV of neem CONTACT met mij op.

Martha Marjenburgh, maart 2024